ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ MediΠΡΙΝΟΥ

TIPS ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Όποιος έχει προσπαθήσει να χάσει βάρος ξέρει πόσο σημαντικός παράγωντας είναι το μυαλό που μπορεί συνέχεια να σου «θυμίζει» πόσο πεινασμένος είσαι ή ακόμα να σου φαίνονται πιο δελεαστικά φαγητά που συνήθως δεν σου άρεσαν, μόνο και μόνο επειδή δεν «επιτρέπονται». Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε κάποια tips που θα μας βοηθήσουν:

 • Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και γράψτε τους σε ένα χαρτί που θα μπορείτε να ανατρέχετε εύκολα σε αυτό
 • Ξεκαθάρισε τον ρόλο που παίζει το φαγητό στην ζωή σου. Τρως από στρες, όταν δεν έχεις τι να κάνεις, από στεναχώρια;
 • Συνειδητοποιόντας τον λόγο για τον οποίο τρως θα σε βοηθήσει να μην ξαναπέσεις στην παγίδα.
 • Προετοίμασε το φαγητό σου προκαταβολικά, ώστε να είναι έτοιμο όταν πεινάσεις, για να μην πέσεις σε εύκολους πειρασμούς.
 • Να είσαι θετικος και αισιόδοξος γιατί μόνο έτσι θα πετύχεις τον στόχο σου.
 • Όταν είσαι έτοιμος να υποκείψεις σε κάποιον πειρασμό, υπενθύμισε στον εαυτό σου πόσο καλά τα πας και επικεντρώσου στον στόχο σου. (Μπορείς να έχεις πρόχειρη μια φωτογραφία με το σώμα που είχες πριν πάρεις κιλά).
ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η κυτταρίτιδα δεν είναι απλώς λίπος που έχει αποθηκευτεί. Αν ήταν έτσι θα εξαφανιζόταν με την δίαιτα. Πρόκειται για άρρωστο λιπώδη ιστό που εναποτίθεται σε συγκεκριμένο βάθος, ανάμεσα στο δέρμα και το υπόδερμα.

Τα αίτια για την κυτταρίτιδα είναι:
Οι ορμόνες: Ο λιπώδης ιστός επηρεάζεται από τις απότομες μεταβολές των επιπέδων των οιστρογόνων, ενώ η προγεστερόνη ευνοεί την κατακράτηση υγρών, καταστάσεις που πολύ εύκολα οδηγούν στην εμφάνιση κυτταρίτιδας.
Τα γονίδια: Στην πραγματικότητα, η κυτταρίτιδα δεν είναι κληρονομική. Πάντα, όμως, υπάρχει η γενετική προδιάθεση. Οταν στην οικογένεια υπάρχει ιστορικό παχυσαρκίας, κατακράτησης υγρών, ευρυαγγειών, φλεβίτιδας και πρησμένων αστραγάλων, και προστεθούν και άλλοι, εξωγενείς παράγοντες, τότε η εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι σχεδόν σίγουρη.
Το στρες: Η αδρεναλίνη είναι η σωτήρια ορμόνη με την οποία ο οργανισμός μας αντιμετωπίζει καταστάσεις ανησυχίας, στρες και φόβου.H υπερβολική έκκριση αδρεναλίνης μπορεί να ευνοήσει τη συσσώρευση λίπους και τη δημιουργία κυτταρίτιδας.
Ο καφές: Είναι παράδοξο αλλά, μολονότι η καφεΐνη αποτελεί ένα από τα βασικότερα ενεργά συστατικά των προϊόντων κατά της κυτταρίτιδας, η υπερβολική κατανάλωση καφέ, τσαγιού ή αναψυκτικών τύπου κόλα δημιουργεί κυτταρίτιδα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η καφεΐνη που περιέχουν προκαλεί τα ίδια συμπτώματα με το στρες, με αποτέλεσμα τη διαρκή έκκριση αδρεναλίνης από τον οργανισμό, συνεπώς και τη συσσώρευση λίπους.
Το τσιγάρο: Η νικοτίνη του τσιγάρου δυσχεραίνει την οξυγόνωση των κυττάρων και τη μικροκυκλοφορία, ευνοεί τη δημιουργία ελεύθερων ριζών και προσθέτει τοξίνες που δεν παροχετεύονται εύκολα. Δημιουργεί, δηλαδή, το ιδανικό περιβάλλον για τον σχηματισμό κυτταρίτιδας.
Οι στερητικές δίαιτες: Με τις δίαιτες «γιο-γιο», την απότομη δηλαδή αυξομείωση του σωματικού μας βάρους, όπως και με τη συνήθειά μας να παραλείπουμε γεύματα, ο οργανισμός μας θεωρεί πως βρίσκεται στα πρόθυρα λιμοκτονίας και αποθηκεύει ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες λίπους, με σαφή προτίμηση στα λιποκύτταρα των γλουτών και των μηρών.
Τα συντηρητικά, τα γλυκαντικά και το fast food: Τα έτοιμα φαγητά που έχουν προστεθεί τα τελευταία χρόνια στο διαιτολόγιό μας περιέχουν χημικά συστατικά, γλυκαντικά και συντηρητικά τα οποία τα ένζυμα δεν «αναγνωρίζουν». Οι ουσίες αυτές δεν μεταβολίζονται εύκολα, συσσωρεύονται σαν τοξίνες στον οργανισμό, προκαλούν κατακράτηση υγρών και διαταράσσουν την καλή λειτουργία του λεμφικού συστήματος, ευνοώντας κατά συνέπεια τη συσσώρευση λίπους και τη δημιουργία κυτταρίτιδας.
Ωστόσο, ο τρόπος που ζούμε, η διατροφή και οι συνήθειές μας είναι οι παράγοντες που θα βοηθήσουν την κυτταρίτιδα να εγκατασταθεί μόνιμα στα επίμαχα σημεία. Γι' αυτό άλλωστε και την αποκαλούν «νόσο του σύγχρονου lifestyle».

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Προσοχή στις υποθερμιδικές δίαιτες
Η δίαιτα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας δεν σημαίνει αποκλειστικά και δίαιτα χαμηλών θερμίδων Και αυτό γιατί αυτές οι δίαιτες διαλύουν μεν το λίπος στα διάφορα μέρη του σώματος, χωρίς όμως η κυτταρίτιδα να υποχωρεί. Οι συχνές αυξομειώσεις βάρους θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς πολλές φορές η επιδείνωση της κυτταρίτιδας συσχετίζεται με αυτές.
Καταναλώνετε Λαχανικά και Φρούτα Είναι τα πρώτα τρόφιμα στην λίστα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας Περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία. Μπορούν να βοηθήσουν την πέψη, τον μεταβολισμό και στην σταδιακή μείωση του σωματικού λίπους. Ακόμη, βοηθάνε στην καλύτερη αποβολή τοξινών.
Σημαντική αποτελεί η δράση και των αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες τις οποίες παίρνουμε κυρίως μέσα από τα φρούτα και τα λαχανικά, το τσάι, το κόκκινο κρασί και θεωρούνται από τους καλύτερους σύμμαχους για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Επιπλέον, συνιστώνται τα ω-3 και ω-6 λιπαρά (Σολωμός, Τσιπούρα, Καρύδια, Κάσιους) που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη της κυτταρίτιδας.
Πολύ σημαντικό είναι να πίνουμε 2-4 λίτρα υγρών/ημέρα. Η σωστή ενυδάτωση βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του λεμφικού συστήματος. Μάλιστα, το Ινστιτούτο Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών Αμερικής, επισημαίνει ότι στα υγρά συμπεριλαμβάνονται όλα τα μη αλκοολούχα ροφήματα.

Συνοπτικά:

Πείτε ΝΑΙ:

 • Στην κατανάλωση νερού
 • Στα πολλά και μικρά γεύματα
 • Στην μειωμένη κατανάλωση αλατιού
 • Στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ιδιαίτερα σαν ενδιάμεσα γευμάτων
 • Στις φυτικές ίνες
 • Στα δημητρικά ολικής άλεσης (ψωμί, μακαρόνια κλπ.)

Πείτε ΌΧΙ:

 • Στην μεγάλη κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών (λιπαρά κρέατα, τα γαλακτοκομικά, και τυροκομικά με πολλά λιπαρά, αυγά)
 • Στα πολλά γλυκά, την ζάχαρη, τα μακαρόνια, τις πατάτες, το λευκό ψωμί
 • Στα τηγανιτά φαγητά
 • Στα πολλά αλκοολούχα ποτά
 • Στα αναψυκτικά. Αντί για αυτά, προτιμήστε το τσάι κρύο ή ζεστό
 • Στο φαγητό χωρίς μέτρο
Το πρώτο ραντεβού με το γιατρό σας
Online Διάγνωση
Το πρώτο ραντεβού με το γιατρό σας

Κλείστε το πρώτο σας ραντεβού Δωρεάν με τον γιατρό σας

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας.
* Υποχρεωτικά στοιχεία.

Online Διάγνωση

Επιλέξτε τώρα την Online Διάγνωση για να διαπιστώσετε ποια ή ποιες είναι οι κατάλληλες θεραπείες για εσάς.